Kubuswoningen

Superdivers aanbod

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

2.500+ Deelnemers

Bezoek de Kubuswoningen

Sta je nou recht daarbinnen of is alles nou schuin? Dat is de meest gestelde vraag als deelnemers de iconische Kubuswoningen zien die al meer dan dertig jaar de stad kleuren. 

De Amsterdamse architect Piet Blom had voor ogen om het kleinschalige en gezellige wonen weer terug te brengen in de Rotterdamse binnenstad. In die missie is hij geslaagd, want klein zijn de woningen zeker en gezellig ook met de knalgele wanden.  

Benieuwd hoe zo’n Kubuwoning van binnen eruit ziet? Mocht je dit ‘bos’ van gele huisjes bezoeken, dan kun je ook een museum binnen en ervaren hoe schuin en klein alles is. Deze ‘Kijk-Kubus’ kun je elke dag bezoeken voor €3 (volwassenen).

Benieuwd met welke tour wij langs Kubuswoningen komen? Bekijk dan hieronder het aanbod.

Missie

Wij hebben maar één doel: jou een onvergetelijke Rotterdamse herinnering geven. Wij stropen graag de mouwen op zodat iedereen een mooie en authentieke Rotterdamse ervaring mee naar huis neemt.

Superdivers aanbod

Stadswandelingen, fietstours en steptochten: alles kan bij RotterdamIDtours. Natuurlijk laten wij je de Markthal zien, maar net zo goed laten we je de havens zien of organiseren we een exotische food tour voor je.

Rotterdams maatwerk

Tours zijn bij ons nooit af. Met privé tours is alles bespreekbaar om de gehele tour naar wens aan te passen. Met een portie Rotterdamse humor maken we van elke tour een mooie beleving.

Hans Koole : Oprichter, contactpersoon en gids

Ooit begon Hans met RotterdamIDtours met één rondleiding op een zaterdagochtend. Gewoon puur als hobby om als historicus zijn liefde voor Rotterdam te delen. Al snel wordt dit een uit de hand gelopen hobby en inmiddels is RotterdamIDtours uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

Met zijn journalistieke en historische achtergrond vertelt Hans graag verhalen over het oude, huidige en toekomstige Rotterdam om deze bijzondere stad beter te begrijpen. Hans is ook een Rotterdamse bourgondiër, dus kijk niet vreemd op als hij een paar culinaire tips smakelijk met je deelt.

Boek Nu Boek Nu