Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Superdivers aanbod

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

2.500+ Deelnemers

Algemene vragen

De reguliere rondleidingen worden op vaste dagen/tijden georganiseerd en iedereen mag aansluiten. Een privé tour betreft alleen voor jouw groep en daarbij kan een tour geheel naar jullie wensen ontworpen worden.

Kom ca. 10 minuten voor het aangegeven tijdstip. Dan is de gids ook aanwezig en kan hij/zij je alvast welkom heten.

Ja, dit geldt voor zowel de reguliere tours en als voor de privé tours. Daarnaast houdt idtours Rotterdam graag groepen van max. 20 personen aan om iedere deelnemer de kans te gunnen om zo optimaal mogelijk de rondleidingen te beleven. Het zou zonde zijn als de groep te groot is voor nog een extra deelnemer.

Er zijn meerdere manieren. Er kan via de website tijdens de boeking betaald worden met iDeal, via creditcard en Paypal. Daarnaast kan tijdens het boeken de optie aangevinkt worden dat met de tour ter plekke contant of met pinpas/creditcard betaald kan worden. 

Met een privé tour kan een rondleiding in het Nederlands, Engels, Duits of Spaans worden gegeven. De gewenste taal kan uiteraard onderling besproken worden. Met een reguliere tour staat op de pagina van de tour vermeld welke taal (Engels of Nederlands) op welke dag wordt gehanteerd.

Draag comfortabele schoenen en kleding. Houd rekening met het weer. Wanneer het grijs weer is en regenachtig, neem dan regenkleding en/of een paraplu mee. Wanneer het warm is, neem dan een flesje water mee. 

Nee, alleen de Multiculti Food Tour is volledig verzorgd met eten en drinken. Behalve met de Gratis Highlights Tour, krijgt iedereen met elke andere tour wel een flesje water van ons.

Stadswandelingen

Gemiddeld duren de stadswandelingen 2 tot 2,5 uur. 

Gemiddeld wandelen we ca. 2,5 kilometer. Uiteraard stoppen we onderweg meerdere keren voor een verhaal of om iets te bezichtigen.

Met een stadswandeling kunnen max. 20 deelnemers mee. Op deze manier kunnen we het persoonlijk houden en laten we de groepen niet te groot worden. Privé aanvragen met grote groepen dan 20 deelnemers kunnen we zonder problemen verdelen over meerdere gidsen. 

Dit heeft twee redenen. Ten eerste zijn we trots op onze stad en willen we iedereen, ongeacht budget, onze prachtstad laten zien. Ten tweede vinden wij het bij onze tijd passen dat je eerst iets beleefd en dan de mogelijkheid krijgt om dit te belonen met wat je het waard vindt.

Ja, de prijs voor de Watertaxi zit bij het boeken van de tour al inbegrepen. Houd alleen in de gaten dat de Watertaxi max. 12 deelnemers kan vervoeren per boot. Wanneer de groep groter dan 12 man is, wordt meerprijs per extra Watertaxi €45 incl. BTW.

Fietstours

De meeste fietstours duren gemiddeld 2,5 tot 3 uur. 

We fietsen gemiddeld met een tour ca. 10 kilometer. Uiteraard stoppen we onderweg regelmatig voor een verhaal of om iets te kunnen bezichtigen. 

Met een fietstour gaan maximaal 15 deelnemers per groep mee om de veiligheid te kunnen waarborgen. Privé aanvragen met grotere groepen kunnen zonder problemen begeleid worden, dan maken we telkens groepjes van maximaal 15 deelnemers.

Wij werken samen met onze gerenommeerde partner Zwaan Bikes, een professionele fietsenzaak. Zij verhuren aan ons Giant-fietsen. Kwaliteitsfietsen met 3 versnellingen en verkrijgbaar in 3 verschillende maten (klein, medium en groot).

Met de fietstour kunnen we grote afstanden afleggen en zodoende ook meer bezienswaardigheden zien. 

Ja, dit is al verwerkt in de prijs wanneer je de tour zou boeken via de website. 

Steptours

Gemiddeld duren de steptours 2 tot 2,5 uur.

Gemiddeld wordt er ca. 8 kilometer gestept met verschillende kleine stops.

Per groep kunnen maximaal 20 deelnemers in een groep. Grote groepen worden opgesplitst over meerdere gidsen. Dit is met name ook om de veiligheid te kunnen waarborgen. 

Nee, bijna iedereen kan deelnemen aan een steptour. We doen het altijd rustig aan en nemen geen onverantwoorde risico’s. Kinderen vanaf ca. 8 jaar en ouderen ca. tot 65 jaar kunnen in veel gevallen gewoon meedoen. 

Nee, we doen alles op de gezellige “ouderwetse” manier!

Ja, dit kan tegen een meerprijs. Wanneer wordt begonnen bij Hotel New York, Centraal Station of de Markthal en op hetzelfde punt de tour wordt beëindigd, dan zijn er geen extra kosten. Er komen wel extra kosten bij wanneer:

– Er wordt gestart bij één van de bovengenoemde locaties, maar ergens anders gestopt. Extra kosten: €20.

– Er wordt niet gestart bij één van de bovengenoemde locaties, maar wel weer op hetzelfde punt gestopt. Extra kosten: €20.

– Er wordt niet gestart bij één van de bovengenoemde locaties en er wordt ook op een ander punt de tour beëindigd. Extra kosten: 2 x €20 = €40. 

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Bustours

Nee, wij verzorgen alleen bustours met een gids van ons als de groepen met hun eigen bus komen. 

Gemiddeld tussen de 2 en 3 uur. Omdat dit privé tours zijn, kan altijd onderling overlegd worden hoe lang een tour moet duren en welke bezienswaardigheden bezocht moeten worden. 

Jazeker, dit raden wij ook aan om zo meer van Rotterdam te zien en te beleven. Zo stoppen we vaak bij de Markthal, Erasmusbrug en/of Hotel New York.

We kunnen zonder problemen de bustours in het Engels en Nederlands verzorgen. Daarnaast kunnen we op aanvraag de bustour in het Duits, Frans en Spaans verzorgen. Mogelijk kost dit extra. 

Food tours

Ja, mits deze wel van tevoren aan ons worden doorgegeven. 

Dit is te vergelijken met een zeer flinke lunch. 

Annuleren en geldteruggave

Voor een reguliere rondleiding waarbij iedereen mag aansluiten, is hoogstwaarschijnlijk de stadsgids al weg met de groep. We willen namelijk altijd op tijd vertrekken. Heb je een privé tour geboekt en ben je te laat? Probeer tijdig jouw toegewezen stadsgids telefonisch te informeren.

Als je te laat bent of niet komt opdagen, dan niet. In extreme gevallen is wel zoiets bespreekbaar zonder bij voorbaat garantie op geldteruggave te geven. Maak een extreem geval duidelijk door een e-mail te sturen. Uiteraard kan altijd samen gekeken worden of je op een andere dag met een rondleiding kunt meegaan.

Er dient minimaal 24 uur van tevoren een e-mail verstuurd te worden naar info@rotterdamidtours.com. 

Normaal gesproken niet. Met regen gaan de rondleidingen altijd door. Een poncho of paraplu doet dan wonderen. Wellicht kan een tour in een zeldzaam geval door extreme weersomstandigheden geannuleerd worden. Wanneer door extreme omstandigheden een rondleiding wordt geannuleerd, dan word je via telefoon (of mail) op de hoogte gesteld. Uiteraard wordt het volledige geldbedrag teruggestort.

Dit kan voorkomen bij een reguliere rondleiding waarbij iedereen zich voor kan aanmelden. RotterdamIDtours behoudt het recht om een rondleiding te annuleren bij te weinig aanmeldingen. Voor alle reguliere tours geldt een minimum aan 4 deelnemers. Minimaal 12 uur van tevoren word je middels een telefoontje of e-mail op de hoogte gebracht van een annulering. Uiteraard wordt het volledige geldbedrag teruggestort wanneer al betaald is.

Boek Nu Boek Nu