Hotel New York

Superdivers aanbod

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

2.500+ Deelnemers

Bezoek Hotel New York

Niet alle gebouwen en architectuur in Rotterdam zijn modern en futuristisch. Het huidige Hotel New York bevindt zich in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn en is ruim honderd jaar oud. Dit monumentale pand herinnert ons aan de glorietijd van het populaire Nederlandse scheepvaartbedrijf. 

Ooit vertrokken hier vanaf kades ongeveer een half miljoen landverhuizers naar Amerika. Nederlanders, maar ook vele Europeanen, kwamen naar Rotterdam om te beginnen aan hun overzeese avontuur. Zij lieten huis en haard achter. En dat in een tijd zonder Skype en WhatsApp. Vaak stonden familieleden met tranen in hun ogen langs de kades hun dierbaren uit te zwaaien. 

Je kunt tegenwoordig terecht bij Hotel New York om te genieten van de grandeur van weleer. Tijdens je citytrip kun je hier prima overnachten of smakelijk een hapje eten. Ga vooral tijdens een mooie lentedag of zwoele avond naar Hotel New York om heerlijk daar op het terras te genieten.

Benieuwd met welke tour wij Hotel New York bezoeken? Bekijk dan hieronder het aanbod.

Missie

Wij hebben maar één doel: jou een onvergetelijke Rotterdamse herinnering geven. Wij stropen graag de mouwen op zodat iedereen een mooie en authentieke Rotterdamse ervaring mee naar huis neemt.

Superdivers aanbod

Stadswandelingen, fietstours en steptochten: alles kan bij RotterdamIDtours. Natuurlijk laten wij je de Markthal zien, maar net zo goed laten we je de havens zien of organiseren we een exotische food tour voor je.

Rotterdams maatwerk

Tours zijn bij ons nooit af. Met privé tours is alles bespreekbaar om de gehele tour naar wens aan te passen. Met een portie Rotterdamse humor maken we van elke tour een mooie beleving.

Hans Koole : Oprichter, contactpersoon en gids

Ooit begon Hans met RotterdamIDtours met één rondleiding op een zaterdagochtend. Gewoon puur als hobby om als historicus zijn liefde voor Rotterdam te delen. Al snel wordt dit een uit de hand gelopen hobby en inmiddels is RotterdamIDtours uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

Met zijn journalistieke en historische achtergrond vertelt Hans graag verhalen over het oude, huidige en toekomstige Rotterdam om deze bijzondere stad beter te begrijpen. Hans is ook een Rotterdamse bourgondiër, dus kijk niet vreemd op als hij een paar culinaire tips smakelijk met je deelt.

Boek Nu Boek Nu