Beste koffiebar Rotterdam

We beginnen de dag met goed nieuws! Vanaf maandag 31 augustus wordt de mondkapjesplicht in het centrum van Rotterdam afgeschafd. Dus wij zeggen: tijd om je uitje naar Rotterdam te plannen! Tijdens je citytrip Rotterdam is het dan toch wel essentieel om te weten waar de beste koffiebar in Rotterdam zit. Gelukkig hoef je in de havenstad niet te wanhopen, want er zijn tal van plekjes waar je voor jouw shot cafeïne terecht kan. Dit zijn onze 7 aanbevelingen voor beste koffiebar in Rotterdam.

Sherlock’s Place

Lekkere koffie, mooie locatie en gezellige lokale ondernemers: Sherlock’s Place heeft alle ingrediënten voor de beste koffiebar in Rotterdam. De eigenaars Anouk en Eus runnen met passie hun koffiezaak naast de Laurenskerk. Je weet wel, dat is die grote kerk met de stompe toren in het centrum en vlakbij de Markthal. Veel koffiebars hebben tegenwoordig een strakke hippe inrichting. Sherlock’s Place is wat anders. Hier drink je koffie in een knusse setting en alles ademt gezelligheid uit. En de koffie is uitstekend. Net zoals de cappuccino, thee, chocolademelk en huisgemaakte verfrissende ice tea. Oh ja, neem gerust ook één van die heerlijke taartjes. Onze favoriet is de smeuïge worteltaart.

Heilige Boontjes

Deze koffiebar in Rotterdam is zovéél meer dan alleen een plek voor goede koffie. Bij Heilige Boontjes krijgen (probleem)jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te re-integreren in de samenleving. Hier kunnen de ‘heilige boontjes’ op het juiste pad geraken door als volwaardig mee te werken in een bedrijfsproces en een tof product als lekkere koffie neer te zetten. Het doel is niet alleen om goede koffie te schenken, maar ook om de jongeren te helpen om mee te draaien in werkproces en hen te laten doorgroeien. Heilige Boontjes zit – hoe kan het ook anders? – in een voormalig politiekantoor middenin het centrum.

Caffe Booon

Als je van Italiaanse koffie en de bijhorende sfeer houdt, dan moet een bezoek aan Booon op je wensenlijstje staan. In een mooie lichte zaak kun je genieten van Italiaanse koffie. Maar niet alleen het zwarte goud is bij deze koffiebar in Rotterdam aan te raden. Booon staat ook bekend om de heerlijke broodjes en sandwiches. Ook zoetekauwen komen aan hun trekken, want bij Booon hebben ze altijd lekkere taartjes of andere zoetigheden. Je vindt Booon achter Rotterdam CS in de Proveniersstraat. Dit is niet in het drukke centrum, dus het leuke aan Booon is dat je ook veel Rotterdammers tegenkomt die hier voor hun bakkie pleur komen.

Anne & Max

Anne & Max zit in Rotterdam lekker centraal. In hartje centrum vlakbij alle winkels van de Koopgoot en de Hoogstraat kun je langs Anne & Max voor een bakje koffie. De inrichting van Anne & Max is sfeervol en met succes creëren ze een gezellige huiskamersfeer om even tot rust te komen na het winkelen. Anne & Max is geen authentieke koffiebar in Rotterdam met de vele vestigingen door heel Nederland, maar daar smaakt de romige koffie gemaakt van arabica bonen zeker niet minder om! En om Anne & Max te beschrijven als een koffiebar, daar doe je ze eigenlijk tekort mee. Je kunt hier ontbijten en lunchen, maar ook smullen van een taartje of scone.

Man met Bril

De koffie van Man met Bril is een begrip in Rotterdam. Doordat veel zaken de koffie van Man met Bril schenken, zou je haast vergeten dat Man met Bril ook een eigen locatie heeft in Rotterdam. Deze koffiebar in Rotterdam zit gevestigd in de Vijverhofstraat. Dit zit in de Agniesebuurt en is één van de opkomende buurten in Rotterdam achter Rotterdam CS. In deze buurt is nog niet alles gladgestreken. Hier vind je de combinatie van de Rotterdamse rauwheid en hippe tentjes. Man met Bril is één van die leuke hippe zaken die door goede koffie en slimme marketing al vele Rotterdamse harten heeft veroverd. Je kunt bij Man met Bril terecht voor kwaliteitskoffie gemaakt van bonen met name uit Midden- en Zuid-Amerika.

Hopper

Hopper is nog zo’n fijne koffiebar in Rotterdam waar je uitstekende zelfgebrande koffies kan nuttigen. Het fijne aan Hopper is dat iedereen zich hier wel thuis voelt. Je komt hier studenten, ondernemers, gezinnen en oudere Rotterdammers tegen. Dat is ook niet gek, want ze schenken goede koffie. Ze hebben ook al een keer de prijs mogen ophalen voor beste koffiebar in Nederland, dus met de kwaliteit zit het wel snor. Inmiddels is het concept zo succesvol in Rotterdam, dat Hopper in de tussentijd is uitgebreid met een tweede vestiging. Hopper zit vlakbij de Witte de Withstraat op de Schiedamse Vest en in Oude Noorden op de hippe Zwaanshals.

Lebkov

Soms moet koffie lekker zijn, maar ook makkelijk en comfortabel om mee te nemen zijn. Die combinatie vind je bij Lebkov. Deze koffiebar in Rotterdam zit ook gevestigd op een heel praktische locatie: naast Rotterdam CS. Dus als je net van de trein komt, of je moet met de trein mee, dan kun je snel even langs Lebkov wippen. Ga je voor een kleintje, medium of grote koffie? Dat kan allemaal bij Lebkov. Als je wat meer tijd hebt, kun je ook prima binnen vertoeven bij Lebkov. Er hangt een gezellige stedelijke vibe van treinreizigers en studenten met opengeklapte laptops die nippen aan hun koffie.

Zo, als je nu niet met dit overzicht aan je dagelijkse portie cafeïne in Rotterdam kan komen, dan weten wij het ook niet meer. Als je van plan bent om bij ons een Rotterdam Highlights Stadswandeling te boeken, weet dan dat we altijd een pauze kunnen inlassen om tussendoor ergens een koffie te drinken. We wensen je in ieder geval een fijne dag in Rotterdam met veel koffieplezier!

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu