Dagje Rotterdam: bezoek alle highlights

Binnenkort een dagje Rotterdam? Weet je al wat je gaat doen of bezoeken? Er is namelijk enorm veel te zien en te doen in Rotterdam. Als stadsgidsen weten wij dit maar al te goed met alle groepen die we naar de leukste plekken in de stad brengen. Om je te helpen, maken we een lijstje om je een overzicht te geven. Misschien lukt het niet om alle activiteiten op één dag te doen, maar dan kom je toch gezellig terug voor nog een dagje Rotterdam?

Euromast

Deze gigant mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je dagje Rotterdam! Het is letterlijk de grootste attractie van Rotterdam met z’n 185 meter. Kies vooral een heldere dag uit, want dan kun je optimaal genieten van het uitzicht. Als er nauwelijks bewolking is, kun je zelfs Antwerpen zien liggen. Je kunt in en rondom de Euromast verschillende activiteiten ondernemen. Met de Euroscoop kun je tot het topje van de Euromast komen, in het restaurantgedeelte geniet je met een hapje van het uitzicht en echte durfals kunnen zelfs abseilen vanaf de Euromast.

Markthalle

Wat je ook gaat doen in Rotterdam, de Markthal is gewoon een must voor je dagje Rotterdam. Dit architectonische wonder staat symbool voor het nieuwe Rotterdam dat internationaal gezien mag worden. Dit bouwwerk is in 2014 geopend en inmiddels al miljoenen keren op de foto gezet. En dat is niet zo gek. De mooie kleurrijke hal laat iedereen verbazen op het gebied van vormgeving. Het middenstuk van de Markthal is openbaar en daar vind je tientallen ondernemers. Hier kun je lekker eten en drinken. Onze persoonlijke toppers zijn de Spaanse tapasbar 21 Pinchos en de viszaak Andalush Fish. Vergeet tijdens het snacken in de Markthal niet naar boven te kijken waar je de immense muurschildering ziet die ervoor zorgt dat de Markthal je het gevoel van Alice in Wonderland geeft.

Cubushäuser

Je hebt vast weleens plaatjes gezien van de gekke en gele Kubuswoningen. Maar als je deze in het echt ziet, ben je waarschijnlijk nog meer verbaasd. Ze zijn grappig en fotogeniek, maar tegelijk denk je ook vast: wonen hier echt mensen in? Ja, hier wonen mensen. Het leuke is dat je ook een Kubuswoning van binnen kan bezichtigen in de Kijk Kubus Museumwoning. Hier ervaar je pas hoe bijzonder en klein de creaties van architect Piet Blom zijn. Voor de museumwoning heb je ongeveer 15 tot 30 minuten nodig. Praktische tip: combineer de Kubuswoningen met de Markthal, want deze liggen tegenover elkaar.

Laurenskerk

De Laurenskerk ligt op 5 minuten wandelen van de Kubuswoningen en Markthal. Dit maakt de kerk ideaal om te combineren met de andere twee grote highlights tijdens je dagje Rotterdam. De Laurenskerk met de stompe toren is het enige grote bewijs dat we in Rotterdam hebben dat onze stad een middeleeuwse stad is. Rotterdam is ontstaan in 1270 en de kerk werd gebouwd tussen 1449 en 1521. Tijdens het bombardement van 14 mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk grotendeels beschadigd, maar na de oorlog gelukkig weer opgebouwd. Je kunt de kerk natuurlijk van buiten bewonderen, maar je kunt ook naar binnen. Sportievelingen kunnen op woensdagen en zaterdagen mee om de toren te beklimmen. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht.

View this post on Instagram

Hold on

A post shared by Pascal Sweet (@pascalsweet) on

De verwoeste stad van Zadkine

Rotterdam is getekend door de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van 14 mei 1940. Die pijn en wanhoop wordt prachtig gesymboliseerd door het oorlogsmonument De verwoeste stad van Ossip Zadkine. Het leed druipt van het beeld af en het gat in de borst representeert het Rotterdam dat haar stadshart verloor met het bombardement. Als dit je eerste dagje Rotterdam is, dan heb je misschien het gevoel dat dit standbeeld een beetje verstopt zit. De verwoeste stad staat achter het Maritiem Museum en dat is op ca. 5 minuten wandelen van de Kubuswoningen en Markthal.

Watertaxi Rotterdam

Als je De verwoeste stad gaat bezoeken, dan sta je haast in de Leuvehaven. In dit haventje vind je ook één van de vele opstappunten van de Watertaxi. De Watertaxi is één van de leukste attracties van Rotterdam en je kunt zelf bepalen hoe lang je ritje moet duren. Je kunt voor 5 minuten meegaan, maar je kunt een Watertaxi ook voor een halfuur of langer privé boeken. De meest populaire route is die tussen de Leuvehaven en Hotel New York. Je vaart dan onder de Erasmusbrug door naar het centrum of de moderne Kop van Zuid, afhankelijk welke richting je vaart uiteraard. Onderweg kun je ook gelijk genieten van de unieke Rotterdamse skyline en snel een paar foto’s maken. Meegaan met de Watertaxi zorgt altijd voor een adrenalineshot tijdens je dagje Rotterdam!

Hotel New York

Op de Kop van Zuid staat het monumentale Hotel New York. Zoals eerder gezegd, kun je hier met de Watertaxi komen. Hotel New York is tegenwoordig een hotel en restaurant. In het restaurant kun je ontbijten, lunchen en dineren. Ook voor een koffie of biertje kun je hier terecht. Maar Hotel New York is niet altijd een hotel en restaurant geweest. Dit is het voormalig hoofdkantoor van de beroemde Holland Amerika Lijn. Hier zat het hart van de organisatie die ongeveer een miljoen landverhuizers naar Amerika bracht om in het beloofde land een nieuw leven op te bouwen. Hotel New York is daarom veel meer dan een hotel of restaurant. Het is historische plek waar de nostalgie je tegemoet waait.

Erasmusbrücke

Tijdens je dagje Rotterdam ontkom je niet aan de Erasmusbrücke. Je zal ongetwijfeld erover gaan wandelen of wellicht met de Watertaxi er onderdoor varen. De Erasmusbrug verbindt de Kop van Zuid met het centrum van Rotterdam. Dit pareltje is in 1996 geopend en een belangrijk doel was om met de prestigieuze brug Rotterdam internationaal terug op de kaart te zetten als een aantrekkelijke stad. En dat is gelukt. Zoek op internet op Rotterdam en je ziet gelijk honderden afbeeldingen van de brug. Rotterdammers noemen niet voor niets de brug liefkozend ‘De Zwaan’ vanwege de elegante vorm.

Witte de Withstraat

Na alle sightseeing tijdens je dagje Rotterdam wil je ook wat eten en drinken. Dit kan prima in de Witte de Withstraat. Dit is wellicht de meest bekende straat in Rotterdam op het gebied van restaurants en bars. Er is voor iedereen wat wils: van Aziatische restaurants tot aan Mexicaans fingerfood. Onze aanraders zijn Warung Mini voor Surinaams eten, Eetcafé Opa voor een gezellig bruin eetcafé en Restaurant Oliva voor Italiaans eten in stijl. Andere tip: in en rondom de Witte de Withstraat heb je ook veel mooie streetart. Download de app van Rewriters Rotterdam om de streetart makkelijk te vinden.

Met deze tips kan je dagje Rotterdam niet mislukken. Als je geïnteresseerd bent om de stad met een lokale stadsgids te ontdekken, dan is onze Rotterdam Highlights Stadswandeling oder Rotterdam Fahrradtour Highlights een goed idee. Je wordt dan door een gezellige stadsgids meegenomen en je krijgt de de beste achtergrondverhalen te horen. Wat je ook gaat doen, we wensen je een mooi dagje Rotterdam!

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu