7x verrassend lunchen in Rotterdam

Lunchen in Rotterdam, waar moet je dat eigenlijk doen? Waar zijn de meest leuke en authentieke plekjes in de stad om te genieten van vers brood, een salade of een warme lunch? Om je zoektocht wat makkelijker te maken, nemen we je mee naar de verrassende lunchgelegenheden in Rotterdam. Ontdek de leukste zaakjes waar je lekker tot rust komt en je vingers kunt aflikken bij een smaakvolle lunch. We zetten de 7 leukste zaken willekeurig op een rijtje.

1. Altijd in de buurt

Altijd in de buurt ligt in het centrum, maar vele nieuwkomers in Rotterdam zullen dit leuke buurtrestaurant in Rotterdam snel over het hoofd zien. Dat komt omdat Altijd in de Buurt in het Groothandelsgebouw zit naast Rotterdam CS. Maar de meesten die met de trein komen zullen direct rechtdoor naar het centrum lopen en niet een stukje naar rechts afbuigen waar je Altijd in de buurt vindt. En dat is zonde! Vele Rotterdammers weten namelijk dat je hier moet wezen voor de beste fingerfood. Vooral de chicken and waffles vinden hier gretig aftrek. De pancakes met discodip zijn ook erg lekker en als je wat gezonds zoekt, dan kun je altijd nog kiezen voor een poké bowl of een gestoomd bao broodje.

2. La Cazuela

Als je gaat eten bij La Cazuela krijg je gelijk zin in de zomer en lente door de authentieke Spaanse gerechten. Kies voor een bocadillo met serranoham of een ibericosteak met aardappelpuree en groenten. Natuurlijk mogen de patatas bravas ook niet ontbreken en zijn er nog meerdere fingerfoodgerechten die je met jouw gezelschap kunt delen. La Cazuela is ook weer zo’n topper die voor de gemiddelde toerist een beetje verstopt is, maar waar je dus wel de locals kunt vinden die dit restaurant al jarenlang waarderen. Daarom is La Cazuela een warme aanrader voor mediterraans lunchen in Rotterdam. La Cazuela zit in de Proveniersstraat achter Rotterdam CS en zit op 5 minuten loopafstand van het station.

3. Mooie Boules

Dit is zoveel meer dan alleen lunchen in Rotterdam. En de naam zegt het al: bij het hippe Mooie Boules kun je jeu de boules spelen! Dit is de eerste jeu de boules hal in Rotterdam. Hier kun je ontspannen een balletje gooien en ondertussen even wegdromen met een wijntje of cocktail. Maar er is zeker ook genoeg lekkers te eten. Bij Warung Indo haal je de lekkerste Indonesische hapjes, zoals saté, risoles of een gerecht met gado gado. The Fat Dog serveert geinige hot dogs. Ooit weleens een ‘Geert Wilders hot dog’ op met “minder” garnituurtjes? En zo zitten er nog meer food stalls in de hal waar je allerlei soorten hapjes en drankjes kunt halen. Mooie Boules zit in de Vijverhofstraat en dat is net buiten het centrum.

4. Dudok in het Park

Dit is één van de allermooiste locaties om te lunchen in Rotterdam. Middenin Het Park bij de Euromast heeft Dudok een vestiging in een monumentaal pand. Dudok in het Park ziet er sprookjesachtig uit met de schitterende tuin en het water in de nabije omgeving. Het is dan ook niet gek dat veel bruidsparen hier henzelf laten vereeuwigen. Door al dat moois zou je haast vergeten dat je hier ook goed kunt eten. Zoals we van Dudok gewend zijn, biedt de kaart veel uitzoek. Je kunt kiezen uit diverse broodgerechten, warme gerechten, soepen en salades.

5. Euromast

Wil je graag op hoogte lunchen in Rotterdam met goed uitzicht? Dan kun je natuurlijk niet om de Euromast heen. De uitkijktoren is één van de grootste attracties van Rotterdam, maar velen bezoeken de Euromast alleen om het uitzicht te beleven. Dit terwijl je hier ook prima kunt lunchen met een panorama dat ongeëvenaard is. Een broodje gestoomde makreel, meatloaf sandwich of pompoensoep kunnen we persoonlijk van harte aanraden! Houd er rekening mee dat je ook voor de entree dient te betalen ook al wil je alleen iets eten of drinken in het restaurant. De reguliere toegangsprijs bedraagt €10,25 per persoon. De locatie van de Euromast is in Het Park.

6. Guliano

Guliano is onder Rotterdammers al sinds mensenheugenis the place to be voor een goed gevuld broodje. Begonnen op de Meent in het centrum en inmiddels uitgebreid met een tweede vestiging onder de rook van de Erasmusbrücke. Guliano biedt heerlijk Italiaans comfort food geïnspireerd op de Italiaanse food scene uit New York. Vooral de bistecca sandwiches en broodjes met pastrami zijn de klassiekers. Reserveren is haast noodzakelijk om bij Guliano een plekje te bemachtigen. Soms staan de rijen tot aan de straat. En kom vooral ook met een lege maag. Je dient namelijk de rijkelijk gevulde “broodjes” goed met twee handen vast te houden!

7. Aloha

Ooit ging Nederland naar Tropicana om te zwemmen. Hier was het eerste subtropische zwemparadijs van Nederland met allerlei glijbanen. Tegenwoordig is dat zwemparadijs al jarenlang verdwenen, maar het zwembad is gelukkig niet verloren gegaan. Een deel van het voormalig waterparadijs wordt bezet door restaurant Aloha. Je kunt bij Aloha binnen in het voormalig zwembadcomplex zitten, maar ook op hun heerlijke buitenterras vertoeven met uitzicht over het water en op de bruggen. Bij Aloha staat duurzaamheid en de circulaire economie centraal en dat zie ook terug op de menukaart. De gerechten zijn seizoensgebonden en veel ingrediënten komen van lokale telers die duurzaam produceren.

Waar je ook gaat lunchen, met de bovenstaande restaurants kun je de plank niet misslaan. Mocht je nou zin hebben om een lunch te combineren met een fietstour, boek dan onze Multiculti Food Fietstour. Met deze tour word je ook culinair verrast en ga je bij de leukste Rotterdamse ondernemers langs. We wensen je in ieder geval veel eetplezier in Rotterdam!

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu