4 redenen om voor onze Free Tour Rotterdam te kiezen

Onze Free Tour Rotterdam is de ideale start voor een dagje of weekendje Rotterdam. Waarom? Nou, we leggen natuurlijk graag aan je uit waarom onze rondleiding de meest gezellige, informatieve en unieke tour is in Rotterdam.

1. Alle top bezienswaardigheden en oriëntatie

Na onze Free Tour Rotterdam heeft de binnenstad geen geheimen meer voor je. We starten altijd vanaf de imposante Markthal en onderweg zie je alle bezienswaardigheden. Zo bezoeken we de Kubsuwoningen, het oorlogsmonument van Zadkine, het stadhuis en de Laurenskerk. We laten je ook graag verrassen en daarom zie je onderweg ook verborgen kleurrijke streetart.

Maar deze tour is zeker ook geschikt om goed georiënteerd te raken in de binnenstad. Hoe kom ik in de Witte de Withstraat en welke bars en restaurants zijn aan te raden? Hoe ver is het lopen vanaf het centrum naar de Erasmusbrug en Hotel New York? Waar kan ik de snelle Watertaxi nemen en hoeveel kost een ritje? Op al dit soort vragen geven wij je vanzelfsprekend antwoord tijdens onze Free Tour Rotterdam.

Ontdek de Kubuswoning van Piet Blom

 

Ons startpunt is altijd de kleurrijke Markthal

 

2. Ontdek de ware Rotterdamse identiteit

Onze rondleiding is niet alleen ontworpen om de bezienswaardigheden te zien, want uiteraard delen wij ook graag de mooie en bijzondere achtergrondverhalen. Een doel van onze Free Tour Rotterdam is, is dat je het ware gezicht van Rotterdam ziet. Leer de stad beter kennen en ontdek Rotterdam als moderne architectuurstad, havenstad en wederopbouwstad.

We vertellen graag aan de hand van praktische voorbeelden hoe het grote bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw en de huidige moderne architectuur met elkaar verbonden zijn. We maken tijdens de tour ook gebruik van een handig fotoboek zodat je het oude en nieuwe Rotterdam ook met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast lichten we graag toe op welke manier de echte Rotterdamse havenmentaliteit nog voelbaar en zichtbaar is in onze havenstad.

Onze fotoboeken verduidelijken de verhalen

 

3. Authentieke Rotterdamse gidsen

Het is de toon die de muziek maakt. We kunnen wel van alles vertellen en laten zien, maar dit moet natuurlijk wel op een leuke manier gebeuren. Wees niet bang dat onze Free Tour Rotterdam saai is, want onze gidsen zijn pure gezelligheidsdieren en kunnen je prima entertainen. Dit blijkt natuurlijk ook wel uit onze mooie TripAdvisor-rating.

Al onze gidsen zijn natuurlijk Rotterdammers, maar zeker geen eenheidsworsten en ze hebben allemaal een andere achtergrond. Richard is onze goedlachse benjamin en nog student. Als een goede student betaamt, weet hij alle leuke barretjes en restaurants te vinden. Marco en Edwin zijn wat ouder (laat ze dit maar niet horen ;), maar zeker jong van geest. Als geboren en getogen Rotterdammers kennen ze elk hoekje van de stad en delen zij graag hun eigen ervaringen met de groep.

rotterdam free tour meeting point
De jongste van het stel: Richard

 

Altijd lachen met Rotterdammer Marco

 

4. Rotterdammertje en andere extraatjes

Wij doen graag iets extra’s voor onze klanten. Iedereen krijgt aan het begin van de Free Tour Rotterdam een lokaal snoepje, dit is een Rotterdammertje. Grappig genoeg vertelt dit lekkernijtje enorm veel over Rotterdam en is daarom zeker meer dan alleen snoepje. En aan het einde van de tour delen we onze gratis Rotterdam maps uit. Enorm handig voor de rest van je verblijf in de stad zodat je in ieder geval niet kunt verdwalen.

Het enige echte snoepje uit Rotterdam

 

Heerlijke speciale koffie van Sherlock’s Place

 

Als de rondleiding is afgelopen lust je vast wat te drinken. Wij eindigen de tour bij de Laurenskerk en daar dichtbij zit Sherlock’s Place, een plek waar je een heerlijke koffies of zelfgemaakte ice tea kunt drinken. Op vertoon van ons businesskaartje krijg je daar 10% korting. Zo’n Free Tour Rotterdam en daarna even relaxen bij Sherlock’s Place is geen slecht begin van je citytrip, toch?

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu