Stadswandeling Rotterdam

Stadswandeling Rotterdam

Je beleeft Rotterdam met de gidsen van idtours Rotterdam

Als je een stadswandeling Rotterdam met gids wilt, dan ben je bij idtours Rotterdam aan het juiste adres! Wij hebben ervaren én lokale gidsen die Rotterdam op hun duimpje kennen. Wij bieden daarbij de juiste mix van humor en educatie om op een ontspannende manier Rotterdam te beleven. We vinden het ook belangrijk dat we kleinschalige groepen hanteren om een persoonlijke sfeer te creëren.

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

5000+ Deelnemers

De klant staat voorop bij idtours Rotterdam

We zijn een organisatie waarbij de klantbeleving centraal staat! Wij vinden het immers belangrijk dat jij een zo goed mogelijke beeld van de stad krijgt met een stadswandeling Rotterdam met gids. Je hebt bij idtours Rotterdam altijd de ruimte om speciale wensen met ons te bespreken om de tour helemaal op maat verzorgd te krijgen. Je kunt samen met ons de duur, de inhoud en lengte van de stadswandeling bespreken. Uiteraard kunnen ook een café of restaurant reserveren als je tussendoor een pauze wilt houden.

Rotterdam Stadswandeling Highlights

Met deze stadswandeling Rotterdam kun je de verschillende identiteiten van Rotterdam ontdekken. Rotterdam als moderne architectuurstad, Rotterdam als havenstad en Rotterdam als naoorlogse wederopbouwstad. De Highlights Rondleiding biedt altijd een mooie mix om veel verschillende verhalen over Rotterdam te horen. En onderweg zie je de mooiste bouwwerken, zoals de Markthal, Kubuswoningen en het klassieke stadhuis.

Je zult met deze stadswandeling Rotterdam de binnenstad op een unieke manier ontdekken. Jouw lokale stadsgids neemt je mee en zal naast de highlights bezichtigen ook persoonlijke anekdotes met je delen. Deze tour verzorgen we als stadswandeling, maar we kunnen deze tour ook als fietstour verzorgen. Het is ook altijd mogelijk om de Watertaxi onderweg te nemen. Kortom: we kunnen de Highlights Rondleiding op maat bieden!

Rotterdam Stadswandeling Food Tour

Je kunt ook een stadswandeling Rotterdam op culinaire wijze beleven. Wat te denken van een Rotterdam Multiculti Food Tour? Ontmoet Rotterdamse ondernemers met verschillende culturele achtergronden en proef hun heerlijke exotische hapjes. Deze multiculturele rondleiding kun je ook als fietstour boeken. Met de fietstour kun je ook een bijzondere moskee bezoeken waar je in de gebedsruimte wordt ontvangen.

Ben je meer van de typisch Hollandse hapjes? Dan moet je zeker meegaan met de Rotterdam Dutch Food Tour! Met deze stadswandeling Rotterdam eet je een verse warme stroopwafel, smikkel je van de lekkerste kazen en eet je goed gevulde bitterballen. Dit is ook een ideale tour als in jouw groep deelnemers zitten die Nederland nog niet zo goed kennen. Altijd leuk met buitenlandse leerlingen of collega’s!

Rotterdam Stadswandeling Oorlog

De identiteit van Rotterdam wordt merendeels bepaald door de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam gebombardeerd en de gevolgen zijn tegenwoordig nog steeds fysiek en mentaal voelbaar. Tijdens deze stadswandeling Rotterdam met gids besteden we aandacht aan het bombardement, de bezettingsperiode en de noodzakelijke wederopbouwperiode na 1945.

Je kunt deze tour boeken als stadswandeling of als fietstour. Met de rondleiding te voet blijven we binnen het stadscentrum en bezoek je onder meer het monument De verwoeste stad van Zadkine, het stadhuis en de brandgrens. Met de fietstour gaan we over de Willemsbrug en Erasmusbrug. Je ziet tijdens de fietstour ook onder meer het Joods Kindermonument op de Kop van Zuid.

Rotterdam Architectuur Rondleiding

Rotterdam is natuurlijk dé architectuurstad van Nederland! En hoe kun je beter de juweeltjes in de stad ontdekken dan met een stadswandeling Rotterdam? We laten je graag de moderne architectuur en wederopbouwarchitectuur zien. Kom met onze tour alles te weten over de Erasmusbrug, Markthal, de Kubuswoningen, het glazen Timmerhuis en alle andere highlights. 

Tijdens deze tour krijg je ook meer informatie hoe architectuur wordt ingezet om duurzaamheid te bevorderen op het gebied van watermanagement. De Architectuur Rondleiding is als stadswandeling en als fietstour te boeken. Met de rondleiding te voeten blijf je binnen het stadscentrum en met de fietstour ga je ook over de Erasmusbrug richting de befaamde Kop van Zuid.

School of bedrijf? Download onze Brochure

Waarom kies je voor idtours Rotterdam?

IMG_20181011_150213
Superdivers aanbod

Een onvergetelijke ervaring in Rotterdam! Van rondleidingen door de binnenstad tot steptours en multiculturele food tours. Al wandelend, fietsend of op de step ontdek je met ons deze prachtstad!

highlights prive
Rotterdams maatwerk
Tours zijn nooit af. Daarom zijn onze rondleidingen actueel en relevant. Met een aanvraag voor een privé tour is alles mogelijk! Met een Rotterdamse portie flexibiliteit en humor wordt iedere tour een toffe beleving!
Proef bij Mario Kaapverdische rum

Trotse stadsambassadeurs

We voelen ons maatschappelijk verbonden met de stad en hebben een groen-wit Rotterdams hart. Daarom werken we graag samen met lokale partners. Tijdens onze tours ontdek je de vele gezichten van het kleurrijke Rotterdam.

Ervaringen van klanten

Vraag vrijblijvend een offerte op
Boek Nu Boek Nu