el Markthal

Gran selección de tours

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

Más de 5000 participantes

Bezoek de el Markthal

Wordt ie nou de Vreetkeet, Koopkathedraal of Koopboog genoemd? In ieder geval heeft de Markthal genoeg Rotterdammers tot opmerkelijke bijnamen geïnspireerd. En dat is natuurlijk niet vreemd. Dit imposante bouwwerk uit 2014 spreekt internationaal tot de verbeelding. De ronde architectonische vormen doen je even knipperen met de ogen en de kleurrijke plafondschildering laten vele monden openvallen.

De cijfers

Er is 1600 vierkante meter ruimte voor de Rotterdamse horeca in de Markthal. De grote glazen puien aan de voor- en achterkant worden bijeen gehouden door 26 verticale en 22 horizontale kabels. In de Markthal zijn 228 appartementen. Als je omhoog kijkt, zie je ook dat vele appartementen een eigen raam met inkijk in de Markthal hebben. benieuwd hoe het is om te wonen in de Markthal? Lees dan ons verhaal over Wilma

Verse hapjes

Maar vergeet zeker ook niet alle eettentjes die je binnen aantreft in de Markthal. Binnen is er ruimte voor ca. 100 ondernemers die hun verse waren verkopen. Van de heerlijke tapas van 21 Pinchos tot aan verse kazen van Cheese & More. Maar je net als een echte markt worden er ook producten verkocht die je mee naar huis kunt nemen. Al wandelend door de Markthal komen de geuren je tegemoet van kramen waar ze gedroogde worsten en verse noten uitgestald hebben.

Restaurants

Aan de zijkanten van de Markthal vind je de (grotere) winkels en restaurants. Liefhebbers van Japanse sushi kunnen terecht bij Sumo. Heb je liever Italiaanse pasta? De welbekende Britse tv-kok Jamie Oliver heeft ook een vestiging in de Markthal met zijn Jamie’s Italian. Het Griekse restaurant Elliniko serveert traditioneel gyros en souflaki, maar je kunt hier ook prima terecht voor stoofpotjes of salades. Weliswaar is het niet echt een restaurant, maar voor een typisch Rotterdams gerecht kun je bij Bram Ladage een patatje halen.

Praktische info

De Markthal ligt naast Station Blaak. Je kunt hier dus makkelijk met de trein komen, maar ook trams en metro’s stoppen bij het treinstation. De las Casas Cubo liggen tegenover de Markthal, dus de gekke gele huisjes kun je goed combineren met een bezoek aan de Markthal. De bekende winkelgebieden Lijnbaan en Koopgoot liggen ongeveer 5-10 minuten loopafstand. De Markthal is open vanaf 10.00 tot 20.00. Alleen op vrijdag is de Markthal open tot 21.00 en op zondag gaat de Markthal open om 12.00.

Benieuwd met welke tour wij langs de Markthal komen? Bekijk dan hieronder het aanbod.

Misión

Wij hebben maar één doel: jou een onvergetelijke Rotterdamse herinnering geven. Wij stropen graag de mouwen op zodat iedereen een mooie en authentieke Rotterdamse ervaring mee naar huis neemt.

Gran selección de tours

Stadswandelingen, fietstours en steptochten: alles kan bij RotterdamIDtours. Natuurlijk laten wij je de Markthal zien, maar net zo goed laten we je de havens zien of organiseren we een exotische food tour voor je.

Tours a medida

Tours zijn bij ons nooit af. Met privé tours is alles bespreekbaar om de gehele tour naar wens aan te passen. Met een portie Rotterdamse humor maken we van elke tour een mooie beleving.

Hans Koole : Oprichter, contactpersoon en gids

Ooit begon Hans met RotterdamIDtours met één rondleiding op een zaterdagochtend. Gewoon puur als hobby om als historicus zijn liefde voor Rotterdam te delen. Al snel wordt dit een uit de hand gelopen hobby en inmiddels is RotterdamIDtours uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

Met zijn journalistieke en historische achtergrond vertelt Hans graag verhalen over het oude, huidige en toekomstige Rotterdam om deze bijzondere stad beter te begrijpen. Hans is ook een Rotterdamse bourgondiër, dus kijk niet vreemd op als hij een paar culinaire tips smakelijk met je deelt.

Boek Nu Boek Nu