April in Rotterdam: de leukste evenementen op een rijtje

Ben je in april voor een citytrip in Rotterdam en benieuwd wat je allemaal kunt doen? Of wil je gewoon als Rotterdammert weten wat je in april in eigen stad kunt beleven? Wij helpen je een handje door alle bijzondere evenementen op een rijtje te zetten! Van het kleinste winkeltje van Rotterdam ontdekken tot snurken in het Groothandelsgebouw.

NN Marathon Rotterdam

Waarom wordt maar tot 30 kilometer getraind? Ze zeggen dat je de laatste 12.195 meter op wilskracht moet lopen. Jaja, waarschijnlijk doen ze de laatste 12 kilometer niet trainen omdat je anders echt het gevoel krijgt van ‘waar ben ik in godsnaam mee bezig?’. Afijn, de marathon in Rotterdam is elk jaar natuurlijk wel een hele happening. Voor de één het moment waarop je al maanden wacht, maar ook voor vele Rotterdammers een verschrikking omdat je nergens naartoe kan en de stad potdicht zit.

Voor degenen die de marathon voor de eerste keer meemaken: geniet op zondag 7 april lekker van de vrolijke chaos in Rotterdam! Tientallen bandjes vind je langs het parcours en zorgen met hun beats voor veel gezelligheid. Zorg er wel voor dat je een beetje voorbereid naar Rotterdam komt, want je voordat het weet kun je door de verkeerschaos net niet op dat ene gewilde punt komen. Kijk op de website van NN Marathon Rotterdam voor de routes en praktische tips.

Hotel Mozaique

Laat je graag de mainstream popmuziek links liggen? Sta je open voor onverwachtse kunstproducties die je op het verkeerde been zetten? En ben je bovenal in voor een gezellig festival? Bezoek dan vooral Hotel Mozaique van donderdag 18 april t/m zaterdag 20 april! Het festival vindt door heel de stad plaats en tickets zijn verkrijgbaar vanaf €21,50 per persoon.

Dit jaar kun je genieten van rapper Winne, de Rotterdamse hiphopband Delikt, de Turkse psych rockband Altin Gun en vele andere artiesten. Naast de muziekoptredens is het dit jaar ook bijzonder dat je in één van de grootste parels van de Wederopbouwperiode kan slapen. Het Groothandelsgebouw is het toneel van een uniek logeerfeestje. Of er veel gesnurkt zal worden is maar de vraag. Artiesten van de Performance Bar zullen in het Groothandelsgebouw voor het nachtelijk vertier zorgen. Bekijk voor alle info de website van Hotel Mozaique.

Kleinste winkeltje van Rotterdam

Go big or go home. In Rotterdam moet alles groot, groter, grootst zijn. De ene na de andere woontorenerectie verrijst in het centrum of op de Kop van Zuid. Je zou haast denken dat we in Rotterdam last hebben van een calimerocomplex. Gelukkig laat onderneemster Lilia Costa op creatieve wijze zien dat klein ook prima past in Rotterdam. Zij heeft de mouwen opgestroopt en ervoor gezorgd dat het brugwachtershuisje in Delfshaven is omgetoverd tot een mooie ontmoetingsplaats.

 

Inrichting van brugwachtershuisje

Dit brugwachtershuisje staat op de Lage Erfbrug vlakbij historisch Delfshaven. Hier worden lokale producten verkocht, vinden kleine evenementen plaats en wordt vooral historisch Delfshaven gepromoot door onder meer toeristische informatie te verstrekken. Hoewel het huisje al open is, wordt dit op vrijdag 12 april officieel geopend door de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan vooral mee met onze Hidden Gems Fietstour waarmee langs het brugwachtershuisje komen!

Koningsdag

Weet je dat onze koning dol is op vliegen? Ooit geweten dat hij in Wassenaar woont? Of dat zijn motto ‘Vertegenwoordigen, samenbinden en aanmoedigen’ is? Is dit nou allemaal interessant? Neeeuuuh, niet echt. Je wil vooral weten waar je op zaterdag 27 april in Rotterdam goed kunt feesten op de verjaardag van Wim Lex!

De echte feestbeesten kunnen naar Oranjebitter, het Kralingse Bos Festival o Kingsland Festival. Je bent dan verzekerd van genoeg decibellen, dansplezier en een deinende feestmassa. Je bent je wilde haren al kwijt en braaf met het gezin op pad? Geen nood, daar is ook aan gedacht in Rotterdam. Bezoek de Markthal voor de Kindervrijmarkt of ga naar Katendrecht en geniet van een old skool rollerdisco.

 

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu