Bombardement Rotterdam

Bombardement Rotterdam

Bombardement Rotterdam: 14 mei 1940

De datum 14 mei 1940 is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en identiteit van Rotterdam. Op die beruchte dinsdag vond het bombardement op Rotterdam plaats. Binnen 15 minuten wordt het centrum gebombardeerd en de gevolgen zijn rampzalig. Na ongeveer drie dagen heeft de brandweer de vuren onder controle en wordt de impact van het bombardement op Rotterdam duidelijk. Ca. 80.000 Rotterdammers raken dakloos, ca. 30.000 woningen en gebouwen worden verwoest en ca. 850 Rotterdammers sterven. 

TripAdvisor #1 Outdoor Activity

5000+ Deelnemers

Aandacht voor Brandgrens bij idtours Rotterdam

Het bombardement van Rotterdam is tegenwoordig niet meer direct zichtbaar in de stad door de wederopbouwperiode. Maar de oplettende wandelaar ziet wel in het plaveisel van Rotterdam de Brandgrens gemarkeerd staan met speciale tegels die in de avond rood kleuren. Deze Brandgrens laat zien tot waar de branden kwamen met het bombardement van Rotterdam. Tijdens onze tours besteden we ook aandacht aan deze bijzondere markeringen zodat je ook het verschil kan zien tussen het oude en nieuwe Rotterdam.

Speciale historische tours bij idtours Rotterdam

Het bombardement van Rotterdam heeft zo’n grote invloed op de stad, dat zelfs tachtig jaar later het bombardement nog voelbaar is op een fysieke en mentale manier. Wanneer je meegaat met één van onze speciale Oorlog Rondleidingen, kun je ervaren op welke manier het bombardement van Rotterdam zo gezichtsbepalend is. Tijdens de tours worden meerdere thema’s behandeld, zoals het bombardement, de Jodenvervolging, het verzet, dwangarbeid en de belangrijke naoorlogse wederopbouwperiode.

Rotterdam Oorlog Rondleiding

Met de Rotterdam Oorlog Rondleiding wandel je door het centrum en bezoek je monumentale plekken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Veel plaatsen die je bezoekt hebben een directe band met bombardement van Rotterdam, zoals het beroemde monument De verwoeste stad van Ossip Zadkine. Tijdens deze tour hoor je ook verhalen over de Jodenvervolging en de Rotterdamse dwangarbeiders.

Je gaat op stap met een lokale deskundige stadsgids en de tour duurt 2 uur. Uiteraard kan de tour naar wens aangepast worden. Wil je eindigen op een specifieke plek? Een koffiepauze tussendoor? Liever een rondleiding van 1 uur? Het is allemaal mogelijk, dus maak het gerust kenbaar.

Rotterdam Oorlog Fietstour

Tijdens deze Rotterdam Oorlog Fietstour ga je ook over de Erasmusbrug en Willemsbrug. Op de zuidelijke helft van Rotterdam vind je ook genoeg verhalen die te maken hebben met het bombardement van Rotterdam. Ontdek waar de Nazi’s hun hoofdkwartier hadden tijdens de gevechten om Rotterdam en kom te weten waarom de Duitse commandant een rode lichtkogel afvuurde vlak voor het bombardement. 

Deze historische fietstour duurt 2 uur en wordt geleid door een lokale privé gids. Ook deze rondleiding kan geheel op maat verzorgd worden. De startlocatie, de duur, een eventuele pauze en de route is altijd flexibel bespreekbaar.

Waarom kies je voor idtours Rotterdam?

IMG_20181011_150213
Superdivers aanbod

Een onvergetelijke ervaring in Rotterdam! Van rondleidingen door de binnenstad tot steptours en multiculturele food tours. Al wandelend, fietsend of op de step ontdek je met ons deze prachtstad!

highlights prive
Rotterdams maatwerk
Tours zijn nooit af. Daarom zijn onze rondleidingen actueel en relevant. Met een aanvraag voor een privé tour is alles mogelijk! Met een Rotterdamse portie flexibiliteit en humor wordt iedere tour een toffe beleving!
Proef bij Mario Kaapverdische rum

Trotse stadsambassadeurs

We voelen ons maatschappelijk verbonden met de stad en hebben een groen-wit Rotterdams hart. Daarom werken we graag samen met lokale partners. Tijdens onze tours ontdek je de vele gezichten van het kleurrijke Rotterdam.

Ervaringen van klanten

Vraag vrijblijvend een offerte op
Boek Nu Boek Nu