Beste uitzichten over Rotterdam

Rotterdam heeft zovéél mooie highlights, maar waar heb je nou de beste uitzichten over Rotterdam en al haar bezienswaardigheden? Als stadsgidsen komen wij op de mooiste plekjes in Rotterdam en we delen graag met je de mooiste uitzichtpunten. De zes plekken die wij bespreken zijn toegankelijk en makkelijk te bereiken te voet, op de fiets, met de auto of met openbaar vervoer. Klaar om te genieten van het fantastische uitzicht over Rotterdam? Here we go!

1. nhow Hotel

Je zou misschien niet snel verwachten dat een hotel mooi uitzicht biedt over de stad én ook openbaar toegankelijk is. Dat is dus wel het geval bij nhow Hotel Rotterdam. Dit hotel heeft een bar op de zevende verdieping waar je ook prima kunt eten. Maar nog belangrijker: je hebt hier op de zevende verdieping vanaf het balkon fantastisch uitzicht op de Erasmusbrug!

Op een heerlijke warme dag kun je op het balkon genieten van een cocktail en lekker relaxed genieten van de iconische brug. Het nhow Hotel biedt je hiermee één van de beste uitzichten over Rotterdam en de Erasmusbrug. Het hotel zit gevestigd op de Kop van Zuid in het gebouw De Rotterdam. Als je met het openbaar vervoer naar het nhow Hotel wil, dan kun je het beste met tram of metro die beide stoppen bij halte Wilheminapier.

2. Laurenskerk

Het nhow Hotel vertoont een groot contrast met de Laurenskerk. Het is supermodern versus klassiek middeleeuws. Maar ze hebben een gemene deler: zowel vanaf het nhow Hotel als van de Laurenskerk heb je een adembenemend panorama over Rotterdam. Vanaf de Laurenskerk kun je wel meer zien. De kerk staat middenin het centrum vlakbij de Markthal en zorgt er dus voor dat je het gebied richting de Markthal en het stadhuis prima kan overzien.

Houdt er wel rekening dat je wel wat moeite moet doen om op het dak van de Laurenskerk te komen. In deze middeleeuwse kerk heb je geen lift, dus je dient ouderwets trappen te lopen. Denk niet dat je er binnen 5 minuten bent, want je moet minstens 300 treden trotseren. Maar dan heb je ook wat! De Laurenskerk geeft je één van de meest complete uitzichten over Rotterdam. Je kunt normaal gesproken van maart t/m oktober op woensdag en zaterdag de toren beklimmen. Dit kost €6 per persoon. Vanwege Corona kun je in  2020 voorlopig alleen in juli en augustus de kerk beklimmen.

3. Westerkade

Als je aan uitzichtpunten denkt, dan denk je al snel aan dat dit op een bepaalde hoogte moet zitten. Dat hoeft niet. Neem de Westerkade in Rotterdam. De Westerkade zit schuin tegenover Hotel New York aan de andere kant van het water. Dit is de wijk van het Scheepvaartkwartier. Daar aan de Westerkade heb je sensationeel zicht op de skyline van Rotterdam. Hier heb je één van de beste uitzichten over Rotterdam zonder enige verhoging.

Je ziet hier de Erasmusbrug, de cruiseschepen, De Rotterdam en Hotel New York. Vooral met zonsopgang en zonsondergang kun je hier prachtige foto’s maken. En let ook op de voorbij razende Watertaxi’s die je over het water ziet scheren. Altijd een leuke oefening om die goed op de foto te krijgen.

4. Op het dak

Het Schieblock zit vlakbij de Coolsingel gevestigd en het is een verzamelgebouw waar diverse creatieve ondernemers de kantoren vullen. Op het dak van het Schieblock zit Op het dak waar je lekker kunt genieten van een ontbijt, lunch of gewoon een drankje kunt doen. Hier op het dak heb je goed zicht op de gebouwen die in de nabije omgeving zitten, zoals het stadhuis van Rotterdam.

Je mist hier het panoramagevoel van de Laurenskerk, maar dat wordt goed gemaakt door het dak zelf. Bij Op het het dak sta je op een groen dak waar groente en fruit wordt verbouwd. Hoe tof is dat? Je kan hier in de lente in een supergroene tuin staan terwijl je tegen een skyline van beton en glas aankijkt. Op het dak geeft je één van de beste surrealistische uitzichten over Rotterdam.

5. ss Rotterdam

Het stoomschip (ss) Rotterdam ligt permanent aan de kade in de hippe wijk Katendrecht. Het voormalig vlaggenschip uit 1959 van de Holland Amerika Lijn wordt al meer dan tien jaar gebruikt als hotel, evenementenlocatie en restaurant. Maar ook als je niet direct van plan bent om te gaan overnachten op de boot, of gebruik te maken van het restaurant, kun je zonder verdere kosten het ss Rotterdam bezoeken. Als je eenmaal binnen bent, volg dan de bordjes om op het achterdek te komen.

Hier op het achterdek zie je de vele bezienswaardigheden van Rotterdam vanaf het water. Recht tegenover ligt de Euromast, aan de linkerkant zie je de Rotterdamse haven en aan je rechterzijde zie je de Erasmusbrug. Vanaf het ss Rotterdam kun je met koninklijk gevoel genieten van één van de beste uitzichten over Rotterdam.

6. Euromast

En uiteindelijk mag de Euromast natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje met beste uitzichten over Rotterdam. Deze gigant met bouwjaar 1960 is natuurlijk de ultieme klassieker van Rotterdam én van Nederland! De uitkijktoren meet 185 meter en geeft je de ultieme 360 graden view. Met de Euroscoop ga je tot het topje van de Euromast en kun je met heldere dagen zelfs de Belgische stad Antwerpen zien liggen.

Je kunt ook makkelijk een half dagje besteden in de Euromast. Naast het fenomenale uitzicht kun je ook prima eten en drinken in de Euromast. De Euromast is elke dag van het jaar geopend en volwassenen betalen €10,25 per persoon als entreeprijs.

Zo, dit zijn onze zes aanbevelingen voor beste uitzichten over Rotterdam. Als je benieuwd bent naar de highlights van Rotterdam en je wil daarnaast nog meer mooie plekjes ontdekken, dan raden wij onze Highlights Fietstour aan. Hiermee zie alle belangrijke bezienswaardigheden met een privégids. We wensen je alvast veel plezier in Rotterdam!

Deel dit bericht

Boek Nu Boek Nu